با افکار منفی چه کنیم

ساخت وبلاگ

با افکار منفی چه کنیم
 

جهت درمان قطعی افکار منفی و یاد گرفتن راه های مقابله با این مشکل، باید در اسرع وقت به صورت حضوری، نزد روانشناس خوب و باتجربه بروید

شاید برای خیلی از افراد پیش آمده باشد که در مقاطعی از زندگی شان، با افکار منفی درگیر شده باشند. این افکار، حتی در کوتاه مدت هم تاثیرات خود را می گذارند و از لحاظ ذهنی، اشخاص را درگیر می کنند. داشتن افکار منفی، می تواند زمینه ساز مشکلات بیشتری باشد از جمله اضطرابِ اجتماعی، افسردگی، استرس و عزت نفس پایین. کلید حل کردن افکار منفی، پیدا کردن ریشه و علت به وجود آمدن این افکار است. پس از تشخیص علت آن به کمک روانشناس متخصص، می توانید راه حل ها و استراتژی هایی برای رفع این مشکل پیاده کنید. در نظر داشته باشید که افکار، عواطف و رفتارهای ما همگی به یکدیگر متصل هستند و بدین ترتیب، زمانی که افکار منفی در ذهن شما هستند، بر روی رفتار شما و نحوه احساسات شما تاثیر گذار می باشند. به همین دلیل کنترل کردن افکار منفی بسیار مهم است و باید بدانید که زمانی که این افکار سراغ شما می آیند، نحوه برخورد با آنها به چه صورت است؛ برای یاد گرفتن و آموختن این موضوع،‌ بهترین راه، مشورت با روانشناس خوب و باتجربه است.

افکار منفی چیست؟
افکار منفی شامل باور های بد و منفی است که یک شخص ممکن است در مورد خودش، موقعیت های مختلف و یا دیگران داشته باشد. این افکار می توانند بر خلق و خوی اشخاص تاثیر گذار باشد و حتی در برخی از موارد حاد و طولانی مدت، باعث به خطر افتادن سلامت روان یک فرد شود. برای مثال ممکن است شخصی چنین افکار را در ذهن خود داشته باشد:

من هرگز به اندازه کافی خوب نخواهم بود.
آنها حتما فکر می کنند که من به خاطر این حرفی که زدم، شخص احمقی هستم.
این وضعیت هیچوقت قرار نیست درست شود.
روش های درمان افکار منفی
توسط روش های زیر می توانید افکار منفی را مدیریت و درمان کنید.

خودآگاهی را تمرین کنید
برای دست یافتن به میزان کافی از خودآگاهی، نیاز به انجام تمرینات ریلکسیشن (آرامش بخشی) و مدیتیشن دارید. این تمرینات به شما کمک بسیاری می کند تا آرامش خود را به دست آورید و بتوانید به افکار خود به طور منطقی توجه کنید. با انجام این تمرینات و به دست آوردن کنترل احساسات خود، می توانید افکار منفی را به راحتی تشخیص بدهید. پس انجام دادن این تمرینات، تمرکز شما افزایش می یابد و در نتیجه می توانید بخش متفکر مغز خود را فعال کنید تا افکار شما را از احساسات جدا کند. طبق یک مطالعه انجام شده، مشخص شده است که افرادی که تمرینات ریلکسیشن و مدیتیشن انجام داده اند، در طول روز کمتر با افکار منفی درگیر می شوند.

افکار منفی خود را شناسایی کنید
زمانی که در حال فکر کردن به هر موضوعی هستید، باید توانایی این را داشته باشید که نوع این افکار را مشخص کنید. باید بتوانید بر روی هر کدام از فکرهایتان، برچسب بزنید و آنها را دسته بندی کنید. به عنوان مثال اگر تمایل دارید که خودتان را در موقعیت شکست یا پیروزی ببینید، باید مشخص کنید که این فکر شما از نوع خوب و مثبت یا از نوع آزاردهنده و منفی است. افکار منفی، ممکن است بسیار با یکدیگر متفاوت باشند اما همه آنها در یک وجه با یکدیگر مشترک هستند؛ در تمامی افکار منفی،‌ واقعیتِ موضوع، تحریف و بزرگنمایی شده است و به طور غیرمنطقی به افراد و موقعیت ها نگاه می شود.

جایگزین کردن افکار منفی، توسط افکار مثبت
یکی از بخش های اساسی و مهم برنامه درمانی برای افکار منفی، شامل درمان رفتاری شناختی است. این فرآیند به شما کمک می کند تا افکار منفی را شناسایی کنید و آنها را تبدیل به افکار سازنده و مفید کنید. طی کردن این مرحله نیاز به کمک روانشناسِ متخصص دارد تا شما را راهنمایی کند و به شما آموزش دهد که نحوه جایگزین کردن یک فکر منفی، باید به چه صورتی باشد. اگرچه ممکن است در ابتدا فکر کنید که این روش سختی است اما در نظر داشته باشید که با تمرین کردن و گذشت زمان، می توانید در این روش ماهر شوید و همیشه از آن استفاده کنید.

مقابله با انتقاد را تمرین کنید
علاوه بر تمرینات رفتاری شناختی، می توانید از روش دیگری نیز استفاده کنید؛ این روش درواقع شامل کاری به نام دفاع قاطعانه از خود می باشد. از آنجایی که ممکن است در طول زندگی، مردم از شما انتقادی انجام دهند، شما باید نحوه برخورد و کنار آمدن با انتقاد را بلد باشید. این فرآیند معمولا در هنگام انجام جلسات مشاوره با روانشناس شما انجام می شود تا به شما مهارت های قاطعیت و پذیرش انتقاد را یاد بدهد. پس از آموزش دیدن این مهارت، شما می توانید از آن در دنیای واقعی نیز استفاده کنید.

منبع:نیک صالحی

بلاگ...
ما را در سایت بلاگ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : maee1 maee1 بازدید : 97 تاريخ : يکشنبه 17 مهر 1401 ساعت: 13:16